Prajitura Agapia

de adriana_bobu in Prajituri, 29 Noi 2010 | 45327 vizualizari

 

Este o prajitura de post pe care o am de la o maicuta de la manastirea Agapia.

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu stins cu lamaie
  • faina cat sa rezulte un aluat potrivit (cam 1/2 Kg)                                   
  • Pentru crema: 
  • 250 g zahar
  • 7 linguri faina 
  • 1 litru apa
  • 200 g margarina
  • esente: rom, vanilie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Agapia:

Se pregateste aluatul (amestecand apa cu uleiul, zaharul si pasta tomate, bicarbonatul si in final faina)care se imparte in 3 ,pentru cele 3 foi, care se vor coace pe dosul tavii de la aragaz. Aluatul se va intinde direct pe dosul tavii deoarece este fragil ....Timpul de coacere este de cca 10 min. Trebuie verificat sa nu se arda.

Lasam foile deoaparte si facem crema. Intr-o tigaie se ard pe foc cele 250 g zahar . In alta se face tot pe foc un cir din apa si faina care se amesteca pana se ingroasa si care se toarna imediat peste zaharul ars aflat pe foc. Vom amesteca bine si vom da deoparte compozitia sa se racoreasca dupa care vom adauga margarina ingloband-o in crema, apoi vom adauga esentele.

Crema se toarna fierbinte intre foi. Se pune peste prajitura o greutate pentru a se presa si se lasa cca 4-5 ore (eu o las de seara pana a doua zi dimineata) dupa care se taie in formele dorite. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Agapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Emib 1

07.12.2014, 23:39

Este o prajitura extraordinar de gustoasa.Eu am pus 10 linguri pline de faina. Crema a fost destul de moale cand am pus-o peste foi, dar tinuta la rece peste noapte a putut fi taiata. Multumim pt reteta, merita incercata.

dantes 1

15.03.2022, 08:15

Buna!

Anett 1

15.03.2022, 13:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz